Oliebehandling af gulve

Oliebehandling af gulv giver en behagelig overflade. Oliebehandling er kendetegnet ved, at olien trænger ned i gulvets overflade og hærder op. Herefter får du et stærkt og smudsafvisende gulv, der med den rette behandling kan holde i mange år frem.

Der findes 2 forskellige former for oliebehandling. Den hvide olie, der giver et lyst udtryk og naturolien der giver en mørkere glød og fremhæver træets struktur. Hvilken form for oliebehandling, der passer bedst til dit gulv afhænger af trætype.

Hvid olie er perfekt til lysere træsorter, som f.eks. bøg, ask og fyrretræ. Inden oliebehandling behandles der først med hvid lud, for at opnå den ønskede farve. Naturolie passer bedst til de mørkere træsorter, som f.eks. mahogni, kastanje eller egetræsgulve. Det giver gulvet en mørk og varm glød samtidig med at træets struktur bevares.

Det er en fordel, at ludbehandle gulvet inden oliebehandling, for at undgå at farven falmer på grund af sollys. Derudover er et ludbehandlet gulv også mere modtagelig for olie fremfor et ubehandlet gulv – Dog undtaget hvis vi benytter en klar olie, da denne vil give gulvet skjolder. Hos Flex Gulvservice anbefaler vi også, at foretage oliebehandling efter ludbehandling, idet at ludbehandling i sig selv ikke beskytter mod snavs.

Efter oliebehandling er gulvet berøringstørt efter ca. 8 timer og efter 24 timer kan gulvet betrædes. For at gulvene kan hærdes helt anbefaler vi, at gulvet ikke benyttes i et par dage efter.

Vi står naturligvis klar til, at rådgive dig om behandling af gulve og med vores mange års erfaring inden for faget kan vi udfører oliebehandling med flot resultat. Vi forlader aldrig en opgave før kunden er tilfreds.

 

Oliebehandling af gulve
Oliebehandling af gulve hos Flex Gulvservice.

Bliv ringet op

Pleje af oliebehandlet gulv

 

  • Et oliebehandlet gulv bør støvsuges ofte, for at skidt og snavs ikke trædes ned i gulvet.
  • Vask gulvet med rengøringsmiddel, der er velegnet til oliebehandlet gulve.
  • Anvend så lidt vand som muligt på gulvet under rengøring.
  • Vi anbefaler at gulvet behandles med plejeolie 1-2 gange årligt.
  • Benyt aldrig brun sæbe, sulfo eller ammoniakbaseret rengøringsmiddel på oliebehandlede gulve – Det opløser olien.