Ludbehandling af gulve

Ludbehandling af gulve foretages typisk efter gulvafslibning. Lud er med til at gøre træet lysere og bevarer strukturen. Ludbehandling i selv er ikke beskyttende over smuds og snavs, derfor anbefaler vi, at gulvet behandles med f.eks. olie efter ludbehandling. Samtidig kan gulvene også være sværere at holde, fordi dit trægulv stadig er råt, men mættet.

På grund af den sarte overflade, som ludbehandlede gulve har, skal gulvet efterbehandles med sæbe, men vi kan f.eks. også foretage oliebehandling af dine gulve med eller uden pigment. Ludbehandling forhindrer gulvet i, at træet får et gulligt skær med tiden, f.eks. på grund af sollys. På den måde bevares gulvets smukke og naturlige struktur og farve.

Når du skal have ludbehandlet dine gulve, benytter vi hos Flex Gulvservice 2 forskellige typer af lud:

Nåletræslud, som er særligt velegnet til lyse trægulve. F.eks. Fyrretræ, gran og løvtræssorter. Nåletræslud er en kraftig base, som forhindrer harpiks i at blive mørkere med tiden.

Hårdtræslud er velegnet til mørke træsorter, som f.eks. Mahogni, Kastanje og teaktræ. Modsat nåletræslud er hårdttræslud en syre, som forhindrer gulvene i at blive mørkere, når det f.eks. udsættes for sollys.

Efter ludbehandling af gulv kan du forvente, at der er en tørretid på 2-4 timer. Herefter foretages en let polering og støvsugning af gulvet. Nu er dit gulv klar til blive efterbehandlet med sæbe, olie eller lak. Hos Flex Gulvservice gennemfører vi hele processen – Også hvordan du vedligeholder dit gulv bedst.

Hos Flex Gulvservice rådgiver dig til den løsning, der passer bedst til stilen i boligen eller på kontoret samtidig med, at vi tager højde for, hvor slidstærkt gulvet skal være. På den måde sikrer vi, at du får det ønskede resultat med ludbehandlede gulve.

 

Ludbehandling af gulve hos Flex Gulvservice
Ludbehandling af gulve giver et flot resultat. - Flex Gulvservice

Bliv ringet op

Vedligeholdelse af ludbehandlet gulv

 

  • Et nyt ludbehandlet gulv skal helst vaskes 4-5 gange med sæbeopløsning, før gulvet er mættet.
  • Efterfølgende plejes gulvet med sæbebehandling jævnligt for at holde det pænt.
  • Sæt filtdupper under møbler og genstande, der står på gulvet for at undgå ridser og mærker.
  • Ludbehandlede og efterfølgende oliebehandlede gulve skal plejes med olie 3-6 gange årligt med oliepleje.